Unioninkatu 39 a 18, 9.krs, 00170 Helsinki tuula@yourhealth.fi Tuula 050-5476869

Tilauskoulutukset ja luennot

Tilauksesta:

Työhyvinvointipäivät, yritystilaisuudet ja luennot sekä pilateskoulutukset:

Anatomia ja liikkeen analysointi pilateksessa

Kouluttaja: Tuula Tulla, ft, pilateskouluttaja

Koulutuskokonaisuus on suunnattu pilatesohjaajille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan anatomian ja liikkeen analysoinnin osalta. Koulutus muodostuu neljästä teemakokonaisuudesta. Koulutuspäivät ovat erillisiä toisiaan täydentäviä kokonaisuuksiaan. Voit osallistua yhteen tai useampaan koulutuspäivään.

Koulutuksessa edellytetään pilateksen klassisen repertuaarin ymmärrystä. Koulutukseen osallistuvan ei tarvitse pystyä tekemään liikkeestä klassista versiota, vaan liikkeitä varioidaan koulutuksessa jokaiselle hetkeen sopivaksi. Oman kehon kautta oppiminen on tärkeä osa koulutusta. Klassisen repertuaarin liikkeitä analysoidaan ja mietitään mistä elementeistä kokonaisvaltainen liike koostuu. Opit valitsemaan ohjaukseesi prepilatesliikkeet, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja saat ymmärryksen sille, mitä klassista liikettä kohti niillä pyritään. Opit myös hahmottamaan mitä elementtejä tulee osata, jotta suurempi ja klassinen liike on mahdollinen.

Koulutuksissa opit mitä tehdä, jos kehon keskustan, lonkka-lantioalueen, hartiakaaren tai lapatuen, tai pään ja kaularangan kannattelun toiminta on häiriintynyt? Miten Näiden toiminta kytkeytyy muuhun kehoon? Miten muuttaa pilatesliikettä, jotta optimaalinen ja turvallinen liike olisi mahdollinen?

Koulutuksen jälkeen ymmärrät millaisilla liikkeillä tukea näitä alueita. Osaat myös rakentaa progression helpoista preliikkeistä perus-, keski- ja jatkotasolle esimerkkeinä käytetyistä klassisista pilatesliikkeistä.

Kehon keskusta pilateksessa

Lonkka-lantioalue pilateksessa

Hartiakaari ja lapatuki pilateksessa

Pään ja kaularangan kannattelu pilateksessa

Yllä olevien aiheiden koulutuksessa kerrataan pilatesohjaajan näkökulmasta anatomiaa ja liitetään anatomia käytäntöön. Koulutuksessa myös analysoidaan aiheen mukaan joko, miten kehon keskustan käyttö, lonkka-lantioalueen toiminta, hartiakaari ja lapatuen käyttö tai pään ja kaularangan kannattelu näkyy liikkeessä ja minkä lihasketjujen kautta kyseinen alue linkittyy muualle kehoon. Koulutuksessa pureudutaan myös kysymyksiin: ”Entä, jos keho ei toimikaan optimaalisesti? Mitä sen sijaan tai silti voit tehdä? Miten voi muuttaa liikettä ja liikkua turvallisesti, jotta normaali liike jälleen mahdollistuisi?”