Unioninkatu 39 a 18, 9.krs, 00170 Helsinki info@yourhealth.fi Tuula 050-5476869

Läheis- ja päihdeohjaus

Päihdehäiriö, kansankielessä alkoholismi, on diagnostinen ja itsensä kieltävä koko perheen vakava sairaus. Läheisten haasteena on lähes aina saada päihderiippuvainen avun piiriin. Sairauden kieltomekanismi on erittäin vahva, eikä päihdesairas suostu ottamaan apua lähes koskaan vastaan. Päihderiippuvaisen hoitoon saaminen onkin läheisten yleisin ongelma, johon tämä palvelu tuo apua. ”Sillä ei ole omasta mielestään mitään ongelmaa” -on hyvin yleinen lause. Lähes yhtä usein kuulen myös kommentoitavan, että pitäisi olla oma motivaatio.

Ohjauksessa keskitytään päihderiippuvaisen läheisen valmennukseen. Vuosien kokemus on osoittanut tämän olevan tehokkain keino vaikuttaa päihderiippuvaisen saamiseksi vastaanottamaan apua.  Varsinainen päihdehoito on sitten se paikka, jossa päihderiippuvaisen toipuminen alkaa – ja tämän myötä koko perheen toipuminen. Varsinaista päihdehoitoa ei tässä palvelussa anneta, vaan sen hoitaa siihen erikoistunut taho.

Prosessi läheisten ohjauksessa toimii seuraavasti. Aluksi keskitytään sairauskäsitteen ymmärtämiseen ja omien toimintamallien muutokseen konkreettisten neuvojen ja esimerkkien kautta.  Kun koko perhe on saanut ymmärryksen alkoholismisairaudesta ja mitä sille voidaan tehdä, voidaan siirtyä konkreettisesti väliintulon suunnitteluun ja toteutukseen sanoitusta myöten.

Omaa motivaatiota päihdesairaalla ei tarvitse olla – eikä sitä lähes koskaan olekaan. Laadukkaan päihdehoidon tehtävä on kääntää ulkoinen motivaatio sisäiseksi. Suurin haaste päihderiippuvaisen läheisillä on kuitenkin saada riippuvainen ylipäätään hoitoon. YourHealth on tehnyt ohjauksia tuloksellisesti vuosia ja sadat perheet ovat saaneet uuden elämän.

Saatua päihderiippuvainen toipumiskeskeiseen päihdehoitoon, autetaan läheisiä valmennuksen kautta ymmärtämään, mitä ja miksi päihdehoidossa tapahtuu. Myöhemmin, päihderiippuvaisen kotiutuessa päihdehoidosta, autetaan ja tuetaan läheisiä ymmärtämään uutta tilannetta. Eläminen ja oleminen raitistuneen kanssa on suuri muutos lähipiirille. Miten luottaa raitistuneeseen? Miten antaa tälle anteeksi?

Päihderiippuvaista ei aina yrityksistä huolimatta saada päihdehoitoon. Mikäli tässä ei onnistuta, keskitytään valmennuksessa tukemaan läheisiä rakastamaan itseään niin paljon, että oppivat asettamaan rajat sille, miten hyväksyvät itseään kohdeltavan. Läheinen kokee useasti syyllisyyttä ja kantaa vastuuta toisen sairaudesta. Valmennuksessa autetaan pääsemään irti tästä syyllisyyden ja vastuun tunteesta.

Kaikki valmennukset tapahtuvat kokemusasiantuntijuutta hyödyntäen. Poiketen tavanomaisesta terapiasta, valmennuksissa ohjaaja kertoo omien kokemuksiensa kautta, miten toimintamallien muutos on vaikuttanut. Tämä antaa ohjattaville konkreettisten neuvojen lisäksi myös vertaistukea ja ymmärrystä siitä, etteivät he ole yksin tilanteen kanssa.

___________________

Alkukartoitus, veloitukseton, 20 min puhelinkonsultaatio. Varaa aika Christer 044-362 5078 tai christer@yourhealth.fi

___________________

Hoitoonohjauskonsultaatio, yksittäiskäynti, 99€ (75min). Varaa aika Christer 044-362 5078 tai christer@yourhealth.fi

___________________

Valmennus läheisille, jotta he saisivat alkoholistin toipumiskeskeisen päihdehoitoon. Hoidossa tavoitteena on alkoholistin raitistuminen. Valmennuksessa läheiset saavat ymmärryksen päihdesairaudesta ja heidät valmennetaan väliintulon tekemiseen, jotta riippuvainen saataisiin hoitoon. Päihderiippuvaisen ollessa hoidossa, läheiset valmennetaan ymmärtämään hoitoprosessi ja raitistuminen. Lisäksi heidät valmennetaan uuteen tilanteeseen, jossa perheeseen palaa toipuva raitistunut perheenjäsen. Ensimmäisen ajan voit varata ajanvarausjärjestelmän kautta tai s-postilla christer@yourhealth.fi Seuraavista ajoista sovitaan ensikäynnillä.

5*75 min, 550€ (sis alv). 1-3 läheistä.

___________________

 

Yksityinen ja laaja päihdeinfoluento, max 10hlö. 225€ (kesto 2,5h). YourHealthin tilat tai asiakkaan tilat (pääkaupunkiseutu). Varaukset ja tiedustelut christer@yourhealth.fi