Unioninkatu 39 a 18, 9.krs, 00170 Helsinki info@yourhealth.fi Tuula 050-5476869

Pilates ja laitepilates

Mille tunnille?

Yksilöllistä harjoittelua ja ohjausta saat laitepilatespienryhmässä. Ryhmän koko on 3-4 henkilöä. Jokaiselle luodaan yksityistunnilla oma harjoitusohjelma, jota muokataan harjoittelun kehittyessä. Varaathan ensin yksityistunnin, jolla voidaan laatia sinulle yksilöllinen harjoitusohjelma.

Laitepilates Circuit/kiertoharjoittelussa tehdään pilateslaitteilla sekä pienvälineillä kiertoharjoittelua laitteelta toiselle. Ohjaaja näyttää harjoitteet ja osallistujat kiertävät laitteelta toiselle saaden monipuolisen ja hyvin ohjatun harjoituksen pienessä ryhmässä (max 4 hlöä).

Yksityis- tai duotunti pilatesta on helppo tapa aloittaa harjoittelu. Saat ymmärryksen mitä pilates on ja mihin harjoittelussa kiinnitetään huomiota ja mihin sillä pyritään.

Mattopilates (perus/keskitaso)

keskiviikkoisin klo 10.55-11.55 Kulosaaressa, ohjaajana Tuula Schoultz
Ilmoittautumiset ja kyselyt tästä ryhmästä tuula@yourhealth.fi, 050-547 6869

Pääset lunastamaan paikkasi ja ilmoittautumaan alla olevasta painikkeesta/ajanvarauksen kautta.

ILMOITTAUDU MUKAAN

 

 

Mitä pilates on?

Pilates on saksalaisen Joseph Hubertus Pilateksen (1883–1967) luoma liikuntamuoto, jossa vahvistetaan kehoa, lisätään voimaa sekä liikkuvuutta. Pilateksessa tärkeää on kehonhallinta ja kehotietoisuuden lisääminen, eli laji on kehonhallintamenetelmä. Ohjaaja opettaa asiakasta tuntemaan ja käyttämään omaa kehoaan optimaalisemmalla tavalla. Olipa tarve sitten kävelyn muuttuminen helpommaksi tai urheilusuorituksen paraneminen.

Harjoittelussa käytetään kehon pitkiä lihasketjuja, eli harjoittelu tapahtuu yhden tai useamman nivelen ylittävällä lihasketjulla. Näin pystytään harjoittamaan kehoa kokonaisvaltaisesti sekä vahvistamaan niveltä suojaavia rakenteita ja jänteitä. Menetelmän tavoitteena on kehittää toiminnallista ryhtiä vahvistamalla koko kehoa, mutta erityisesti keskivartaloa.

Menetelmässä tarkkuus, keskittyminen ja harjoitteiden täsmällinen suorittaminen tuovat parhaan hyödyn harjoitteluun. Yksityistunnilla on mahdollisuus perehtyä tarkasti asiakkaan tarpeisiin ja rakennetaan tunti asiakkaan tarpeiden mukaan. Ryhmätunnilla huomioidaan osallistujat ja muokataan/varioidaan ja tehostetaan liikkeitä tarpeen mukaan. Näin jokainen saa parhaan mahdollisen harjoituksen ja kehittyy tuntemaan oman kehonsa paremmin. Parasta on, kun tunnilla kehonkäytöstä opitut asiat siirtyvät arkeen.

Laitepilates mielletään usein omaksi lajikseen, mutta pilates koostuu niin laite- kuin mattoharjoittelusta. Erityisesti pilateslaitteet mahdollistavat yksilöllisen harjoittelun ja tavoitteet on mahdollista asettaa jokaisen oma lähtötilanne huomioiden.