Unioninkatu 39 a 18, 9.krs, 00170 Helsinki info@yourhealth.fi Tuula 050-5476869

Spiraalistabilaatio

 

Spiraalistabilaatio on terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmenetelmä, jota tsekkiläinen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistunut lääkäri Richard Smišek on kehittänyt vuodesta 1979 lähtien. Menetelmä perustuu lihasketjujen harjoittamiseen, ryhdin parantamiseen ja kehon ydintuen vahvistamiseen. Sen päätavoitteina ovat mm. lihastasapaino ja kehon optimaalinen käyttö kävelyssä, päivittäisessä liikkumisessa sekä erilaisissa urheilusuorituksissa.

Tarkastellessaan lihasketjuja selän toiminnassa, selkäsairauksissa ja -kivuissa Dr. Smišek on päätynyt mm. seuraaviin johtopäätöksiin:

  • selkäkipujen pääsyynä on usein vertikaali-, eli suorienlihasketjujen jännittyneisyys ja liian pitkään jatkunut yliaktiivisuus
  • vertikaalilihasketjujen pitkittynyt yliaktiivisuus kuormittaa haitallisesti selkärangan rakenteita, mm. välilevyjä
  • spiraalilihasketjujen aktivoituminen ojentaa selkärankaa ja luo tilaa selkänikamien väliin, jolloin välilevyihin kohdistuva paine vähenee ja niiden aineenvaihdunta paranee.

Spiral Stabilization -metodi on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, yleensä selän toiminnallisuuden parantamisessa sekä lihasepätasapainojen korjaamisessa. Suomessa metodin avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Myös eri ammattilaiset (tanssijat, muusikot, sirkustaitelijat jne.) sekä eri lajien huippu-urheilijat ovat löytäneet metodin tuomat hyödyt ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan. Spiraalistabilaatio on sopiva harjoittelumuoto myös raskauden aikana. Synnytyksen jälkeen metodin harjoitteilla voidaan kuntouttaa lantionpohjan lihaksia ja vatsalihasten erkaumaa, parantaa ryhtiä sekä palauttaa lihastasapainoa.

Spiraalistabilaatio-menetelmään kuuluu osana myös manuaaliterapia, joka koostuu hoitopöydällä tehtävästä terapiasta sekä harjoittelun yhteydessä tehtävästä manuaalisesta käsittelystä ja liikkeiden avustamisesta.

Spiraalistabilaatiosta voit lukea lisää:

https://www.spiraalistabilaatio.fi

Varaa aika spiraalistabilaatioon

 

Alta voi varata itsellesi ajan fysioterapiaan, jossa voidaan harjoitella spiraalistabilaatiota yksilöllisten tarpeidesi mukaan.

VARAA AIKA