Unioninkatu 39 a 18, 9.krs, 00170 Helsinki info@yourhealth.fi Tuula 050-5476869

Tuula Schoultz

Tuula Schoultz

Fysioterapeutti ja liikkeen ammattilainen

Olen Tuula Schoultz monessa elämän aallokossa heiluteltu, viiden lapsen uusioperheen äiti, fysioterapeutti ja liikkeen ammattilainen, pilateskouluttaja, spiraalistabilaatioterapeutti/teacher, heartful joogaopettaja sekä reiki-master.

Minulla on fysioterapeuttina sekä monipuolisesti erilaisen liikkeen parissa työskentelystä vuosikymmenten kokemus. Suhtaudun työhöni intohimoisesti, kiitollisuudella sekä uteliaisuudella. Uudesta innostuminen ja uteliaisuus vievät minua edelleen uusiin koulutuksiin sekä Suomessa että ulkomailla.

Kehonhuolto on ollut osa elämääni nuoruuteni voimisteluajoista alkaen. Kuntoutuksesta minulla on omakohtainen kokemus kahden välilevyrepeämän ja pienen ranneoperaation jälkeen. Lisäksi olen kuntouttanut erkauman sekä toipunut kolmannen synnytyksen jälkeisestä leikkauksesta. Oma kehoni onkin ollut hyvä harjoittelun kohde. Olen vuosien varrella harjoittanut fyysistä kehoani ja mieltäni samaan aikaan tai jompaankumpaan erityisesti keskittyen. Pysyvän muutoksen kehonkäyttööni sain aikoinaan pilateksen avulla. Pilates on nykyäänkin tärkein itsehoitomenetelmäni. Mielen käänteitä olen saanut harjoitella erityisesti NLP practitioner -koulutuksessa sekä alkoholistien läheisten Minnesota-mallisella kuntoutusjaksolla. Ihminen on kiistaton kokonaisuus, jonka olen saanut kokea sekä itsessäni että asiakkaissani.

Minä fysioterapeuttina

Kehonhallinnan menetelmiä on monia, jooga ja pilates niistä ehkä tunnetuimpia. Niiden lisäksi opetan useita eri kehomielen harjoitusmuotoja ja hyödynnän kaikkea oppimaani fysioterapiassa. Yksilövastaanotolla kuvaan opettavani asiakasta liikkumaan mahdollisimman vaivattomasti. Vaikka kehossa on tietyt lainalaisuudet, on kaikilla omanlaisensa keho ja haasteet kehon käytölle. Tästä syystä kohtaan jokaisen ihmisen yksilönä hänen omista lähtökohdistaan. Fysioterapiassa haluan auttaa asiakkaitani voimaan paremmin ja opettaa heitä ymmärtämään heidän omaa kehoaan. Kuntoutus rakennetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa sen hetken tarpeisiin sopivaksi.

Yksi omista opettajistani kuvasi kauniisti tapaani tehdä työtäni: ”Olen ollut usein liikuttuneen tai koskettuneen onnellinen siitä, miten kunnioittavasti ja rakastavasti lähestyt ihmisiä”.

Liikkeen opettajana ja kouluttajana

Kehonhallinnan harjoittelu on tietoista liikkeen harjoittelua. Tiedostaessasi omaa kehon käyttöäsi, on sinun mahdollista oppia lisää omasta kehostasi. Opettaminen on suorastaan intohimoni. Koen vahvuudekseni liikkeen analysoinnin ja sen hallinnan opettamisen. Toisaalta oppilaat ja asiakkaat ovat minun parhaita opettajiani esittäessään kysymyksiä, jotka saavat minut pohtimaan asioita jälleen uudesta näkökulmasta.

Viime vuosikymmenen aikana olen toiminut fysioterapiatyön ohella pilateskouluttajana sekä spiraalistabilaatio menetelmän terapeuttina, ollen mukana myös kansainvälisissä koulutuksissa.

Olet lämpimästi tervetullut ryhmätunneilleni, yksityisasiakkaakseni tai ammattilaisten koulutuksiin. Rakennetaan yhdessä juuri sinulle sopiva kuntoutus tai harjoittelukokonaisuus.

Suorittamiani koulutuksia ja käyttämiäni menetelmiä:

Fysioterapeutti AMK
Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia, äitiysfysioterapia sekä lantionpohjafysioterapia
Pilateskouluttaja
Pilates matto- ja laiteohjaaja
Spiraalistabilaatio -terapeutti
NLP practitioner
Footbic®-ohjaaja
Modern Nordic Walking -ohjaaja
Method Putkisto Instituutin kouluttama -ohjaaja sekä -kasvokouluohjaaja
Somatic Fysio
Graston Technique®-menetelmällä faskia- ja arvenhoitokäsittely (USA)
Hyvälaatuinen asentohuimausohjaus
Rentoutusohjaus
Hoitava Hengitys® -ohjaaja

Yhteystiedot

Email: tuula@yourhealth.fi
Puh. 050-547 6869